Over ons > Over Clarysse

Over Clarysse

Jules Clarysse is een internationaal georiënteerd bedrijf in keuken- en badlinnen, met hoofdzetel in België.  Dankzij een stockcapaciteit van 10.000.000 handdoeken, opgeslagen in hun logistiek centrum van 20.000m2, is hier het voordeel dat er dagelijks kan uitgeleverd worden vanuit de voorraad.

Jules Clarysse is verticaal geïntegreerd en een belangrijke voortrekker wat betreft duurzaam ondernemen met de Cradle to Cradle filosofie als leidraad.  Jules Clarysse draagt zorg voor de aarde, natuur en energie. Bij Jules Clarysse maakt men gebruik van de modernste machines en weefgetouwen om de producten te produceren.   Sinds 1992 is er een warmterecuperatiesysteem om de fabriek volledig te verwarmen en is er eveneens een waterzuiveringsysteem aanwezig dat 95% van de dagelijks gebruikte 1.000.000 liter water, recycleert.  Deze aanpak brengt Jules Clarysse bij de absolute wereldtop op het gebied van duurzame productie, conform aan de meest strikte Europese richtlijnen.   Bewijs hiervan zijn de labels : Öko-tex label, Ecolabel, Silver Cradle to Cradle certificaat, die Jules Clarysse mag voeren.

De Jules Clarysse collectie is het werk van hun eigen designstudio.   Het creatieve team zoekt nieuwe trends, werkt inspirerende thema's uit en zet die vervolgens om in originele designs met een heel eigen kleurenpallet.

Naast producten uit eigen productie, is er ook een waaier aan import producten te verkrijgen, die door het Jules Clarysse team werden ontworpen.

ClarysseWeb kan rekenen op de steun en logistiek van het moederbedrijf Jules Clarysse die beschikt over : 32 getouwen, een stukververij met een capaciteit tot 4000 handdoeken per verfbad, een labo voor analyse en kwaliteitscontrole, een confectieafdeling met volautomatische machines en een verpakkingsafdeling met logistiek centrum met capaciteit tot 10.000.000 handdoeken.

Benieuwd hoe onze handdoeken worden gemaakt?